تحولات منطقه

قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور در دو نامه جداگانه به استاندار فارس مراتب ثبت هفت اثر را در فهرست میراث‌فرهنگی ناملموس ابلاغ کرد که یکی از این آثار صلوات خاصه حضرت شاهچراغ (ع) است.

مراتب ثبت صلوات خاصه حضرت شاهچراغ (ع) ابلاغ شد
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، در یکی از نامه‌های علی دارابی قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور به محمدهادی ایمانیه استاندار فارس آمده است:

« در اجرای مواد ۱۱ و ۱۲ از قانون الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون حراست از میراث‌فرهنگی ناملموس مصوب سال ۱۳۸۴ مجلس شورای اسلامی و مواد ۲ و ۳ آئین‌نامه اجرایی قانون مذکور مصوب ۱۳۸۷ هیئت وزیران و همچنین آئین‌نامه مشارکت در پاسداری از میراث‌فرهنگی ناملموس شهرها و روستاها مصوب ۱۴۰۰ هیئت محترم وزیران، مراتب ثبت عناصر به شرح زیر، در فهرست ملی میراث فرهنگی ناملموس ایران اعلام می‌شود. هرگونه اقدام که موجب حراست و پاسداری این میراث شد. مورد تأکید است.

فهرست معرف:

۱. بازی محلی دارکلی (چوکلی) / الک دولک / چلک مسه / جلیک ماره / چی چیلیک / هلک ملک / چاچولک، قوله زنه و کیلینگ آغاج (ارجاع به شماره ثبت‌های ۲۳۳۲.۱۹۷۷، ۱۸۸۷ و ۲۳۵۲) (منطقه‌ای به پیشنهاد خوزستان) به شماره ۲۵۷۳ در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۴
۲. مراسم دیگ جوشان در روستای ده شیب (فرمشکان) به شماره ۲۶۰۶ در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵
۳. آداب زیارت دوره و صلوات خاصه حضرت شاهچراغ (ع) به شماره ۲۶۰۷ در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵
۴. مهارت سنگ تراشی و جوغن تراشی در روستای سده به شماره ۲۶۰۸ در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵
۵. فن و مهارت ساخت اوسه سنتی / جنگر / شه‌ن / اوسین؛ چنگگ کشاورزی (منطقه‌ای به پیشنهاد کهگیلویه و بویراحمد) به شماره ۲۶۲۶ در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵
۶. فن و مهارت ساخت خمچک سنتی / تیر و تخته / تخته وردنه (منطقه‌ای به پیشنهاد کهگیلویه و بویراحمد) به شماره ۶۲۲۹ در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵.

همچنین دارابی در نامه‌ای مشابه به استاندار فارس مراتب ثبت ملی «مهارت بافت شیردنگ و وریس (منطقه‌ای به پیشنهاد خوزستان)» را به شماره ۲۵۲۷ در تاریخ ۱۴۰۰/۱۰/۲۸، ابلاغ کرده بود.

انتهای پیام/

منبع: مهر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.